Verhoeven en Leenders behaalt de ISO 19650 BIM BSI Kitemark™

Tomas de Loo en Chantal Gelton van BSI (British Standard Institution) hebben op 15 oktober 2021 het BIM ISO 19650 certificaat officieel uitgereikt aan Leon Leenders en Henk Verhoeven. ISO 19650 is de internationale norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een gebouw, met behulp van Building Information Modelling (BIM). Het bevat de principes en hoge eisen volgens BIM Level 2 en vervangt de PAS 1192 normen. Een BSI Kitemark™ bevestigt dat een dienst aan een specifieke standaard voldoet. Deze certificering is niet verplicht, maar het geeft extra vertrouwen.

Verbeter voortdurend de normen binnen built environment

Hoe kunnen we integraal informatiestromen en data beter managen en sturen? En hoe geven we antwoord op complexe vraagstukken zoals het borgen van veiligheid, slimme digitalisering, duurzaamheid, circulariteit, nieuwe economische opvattingen, klimaatverandering, levensduur etc.

Leon Leenders: “Maatschappelijk verantwoorde en dus veilige constructies realiseren, heeft altijd onze hoogste prioriteit. Informatiemanagement volgens ISO 19650 zorgt dat we voldoen aan de internationale en hoogste norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een gebouw. ISO 19650 geeft structuur aan de i van BiM.”

Henk Verhoeven: “We zien het vooroplopen in informatiemanagement als een belangrijke voorwaarde om constructieve veiligheid te verbinden, verduurzamen, verbeteren en borgen.

We staan als ingenieursbureau in het centrum van de digitale keten; zo kunnen we slimmer inspelen op het:

–  Optimaliseren van materialen (minder, lichter of duurzamer);
–  Stimuleren van hergebruik;
–  Sneller en schoner bouwen door prefabricage en modulaire bouw;
–  Inspelen op wensen met betrekking tot aanpasbaarheid in de toekomst;
–  Meedenken over het optimaliseren van vervolgprocessen, zoals transport, montage en demontage.”

BIM modelleren, adviseren en coördineren

“Naast het uitwerken in BIM volgens ISO 19650, geven we ook advies over de aanpak van een BIM-project en verzorgen we zelfs de hele BIM coördinatie en regie voor opdrachtgevers. Zo helpen wij opdrachtgevers hun BIM ambities waar te maken.”

“Kortom”, vat Leon samen, “het BIM ISO19650 certificaat is een belangrijke stap in het realiseren van onze ambitie om voorop te blijven lopen op het gebied van constructieve veiligheid, samenwerking en klanttevredenheid. Dit brengt ons dichter bij de volgende belangrijke digitaliseringstap: de stap naar integrale samenwerking middels een data-driven ontwerpproces om digital twins van de gebouwde omgeving mogelijk te maken.”

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen?

Mail naar Leon Leenders of bel 0413 – 726 713.