Hoogwatervoorziening Wagendijk Kockengen

Naar volle tevredenheid van onze nieuwe klant Kragten hebben we een zestal stuwen berekend welke geplaatst worden in het dorp Kockengen (provincie Utrecht). Deze stuwen maken onderdeel uit van het project ‘Hoogwatervoorziening Wagendijk’. In dit project wordt een aantal voorzieningen getroffen om het waterpeil hoog te houden om rotten van houten funderingspalen tegen te gaan.

De stuwen worden uitgevoerd in hout of met een Prolock damwand. Dit is een kunststof damwand gesteund door houten- of stalen buispalen. De bovenste laag van de grond is zeer zwak en dus dienen de palen een lengte van ongeveer 9 meter te hebben om zo in de stabiele zandlaag uit te komen. Op de foto is de variant in hout te zien zoals deze al vaker zijn gerealiseerd op andere locaties met een andere grondopbouw.

Wat ons nog het meest trots maakt, zijn de lovende woorden die we ontvingen over de ’’goede communicatie tijdens de opdracht’’ en de ’’snelle levering’’. We hopen dat dit de start is van een langdurige en goede samenwerking.