ing. Henk Verhoeven RC
Directeur / adviseur

Henk Verhoeven

Henk is directeur van Verhoeven-Leenders en met Leon Leenders medeoprichter van het ingenieursbureau. Voor hem staan de klanten en de medewerkers centraal. Het hebben van tevreden klanten begint bij tevreden medewerkers. De kracht van Verhoeven-Leenders ligt volgens Henk in de daadkracht van de organisatie, de goede service naar de klanten, het meedenkend vermogen van de medewerkers en de praktische instelling bij het uitwerken van projecten.

 

Verleden en heden

Als vroeger een metselaar, timmerman of loodgieter bij ons thuis op de boerderij aan het werk was bij een verbouwing of uitbreiding, was ik er vaak bij om te helpen en te kijken hoe ze hun werk uitvoerden. Van deze vakmensen heb ik veel geleerd en door hen is mijn passie voor de bouw ontstaan. Daardoor kon ik later praktisch zelf alle bouwkundige werkzaamheden aanpakken en uitvoeren. Hieruit is ook mijn praktische instelling voortgekomen en het blijven gebruiken van gezond boerenverstand. Na de HTS, met later de HTI, heb ik gewerkt als constructeur en projectleider bij enkele ingenieursbureaus. In 1995 ben ik samen met mijn toenmalige collega Leon Leenders gestart met ons eigen ingenieursbureau. Sindsdien hebben we een mooi bedrijf opgebouwd met een stabiele positie in de ingenieursbranche voor bouw en civiel. De boerderij in Volkel waar ik opgegroeid ben, heb ik later kunnen restaureren en renoveren tot een monumentale woonboerderij die voldoet aan de eisen van deze tijd, maar wel het karakter van een oude Brabantse kortgevelboerderij heeft behouden. Daarbij hebben we veel gebruik gemaakt van oude bouwmaterialen als delen van eiken gebinten, stenen, oud-hollandse dakpannen, vloertegels, deuren etc. die hierdoor een 2e of misschien wel een 3e of 4e leven kregen. Circulariteit als basis en uitdaging.

Met onze medewerkers gaan we graag de uitdaging aan om een klantvraag zo goed mogelijk in te vullen waarbij we geen uitdaging uit de weg gaan. Ik vergelijk het met de hoogstam fruitbomen in onze boomgaard. Het laaghangend fruit kunnen velen plukken maar het rijpste en het mooiste fruit hangt bovenin. De uitdaging is om dít fruit te plukken. Hiervoor heb je medewerkers nodig met de juiste tools die niet bang zijn om hoog in de boom te klimmen. Dat is waar wij als bureau voor staan: ambitie en durf. Dit uit zich ook vaak in tenders waar we praktische en ‘out of the box’ oplossingen inbrengen die tot een winnend resultaat leiden. Kortom onze merkwaarden: gedreven, daadkrachtig, gedurfd, vooruitstrevend, vindingrijk en praktisch.