Gijs de Groot
BIM modelleur - coördinator / VGCO

Gijs de Groot

In 2008 kwam Gijs bij Verhoeven en Leenders werken als junior constructief tekenaar. Door de jaren heen heeft Gijs zich ontwikkeld als een vaste kracht binnen het team en hij houdt zich nu bezig met modelleren van bouwkundige constructies en het coördineren van BIM gerelateerde projecten.

 

Verantwoordelijk werk

“In ons werk zijn wij degene die verantwoordelijk zijn voor het feit dat een gebouw blijft staan. Daarom is het belangrijk dat we onze modellen, tekeningen en berekeningen goed controleren en meedenken over de beste oplossingen om een constructie te realiseren.”

 

BIM biedt mogelijkheden

“Door BIM toe te passen in ons werk wordt in de ontwerpfase meer aandacht besteed aan de voorbereiding voor de uitvoering, en is het mogelijk de uitvoeringsfase sneller en met minder faalkosten te laten verlopen. Dit was bijvoorbeeld het geval bij het project Inalfa te Venray. Hierin is ook gebruik gemaakt van de voordelen van Revit en Tekla. De koppeling middels Revit voor de uitwisseling van de modellen met de architect en installateur. Tekla is hierin gebruikt om het staal van de werkplaats te modelleren waarbij de koppeling richting de staalleverancier werd verbeterd. Hierdoor is onder andere de productietijd verkort.”