Masterclass Informatie-management van de toekomst

Binnen de bouw hebben we te maken met veel verschillende disciplines en verschillende belangen. Eén ding hebben we gemeen: we hebben allemaal informatie nodig van elkaar. Maar wie heeft welke informatie op welk moment nodig? En hoe krijgen we die (project- en/of gebouw-) informatie op de juiste manier op het juiste moment bij de juiste mensen? Zonder onnodig tijdverlies, extra kosten en vooral zonder veel frustratie bij zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Voor ons ligt de oplossing hiervoor in innovatief informatiemanagement, in dit geval in de ISO 19650 norm.
Innovatief informatiemanagement gaat niet vanzelf. Dat hebben we meerdere malen ervaren. Inmiddels weten we wat werkt, en – minstens zo belangrijk – wat niet werkt. Deze lessons learned delen we graag in de

 

Masterclass Informatiemanagement van de toekomst

Tijdens deze interactieve masterclass bundelen we onze krachten met architectenbureau Van Aken en consultancybureau Based. Waar Based voornamelijk op strategisch vlak te maken heeft met de ISO 19650 norm, hebben wij en VAN AKEN deze norm juist aantoonbaar toegepast op projecten. We hebben dus kennis en ervaring op meerdere vlakken, zowel vanuit de opdrachtgevers- als opdrachtnemersrol. Hierdoor zijn we in staat om de ISO 19650 norm vanuit verschillende kanten te belichten. Dit maakt deze dag geschikt voor iedereen die direct of indirect is betrokken bij het Bouw Informatie Management proces.

 

Inhoud Masterclass

Tijdens deze interactieve masterclass krijg je onder meer antwoord op de volgende vragen:

Wat houdt de ISO 19650 norm in?
Hoe kun je een goede informatie-uitvraag doen en hoe controleer je dit bij levering?
Welke partij heeft welke verantwoordelijkheden en wat wordt er nu eigenlijk van jou verwacht in het proces van informatieleveringen?
Welke eisen worden er gesteld door de diverse betrokken partijen?
Waar moeten diezelfde partijen aan voldoen om deze eisen waar te maken?
Waar zitten knelpunten binnen jouw organisatie? Waar loop je tegenaan?
Welke stappen moet je zetten om de norm te implementeren, zowel binnen projecten als binnen jouw bedrijf?

 

En verder krijg je:

Een benadering vanuit verschillende invalshoeken; de opdrachtgever, centrale BIM-coördinator, informatiemanager (conform ISO) en opdracht nemende partijen;
Praktische handvatten en templates, waarmee je direct aan de slag kunt;
Interactieve training met een hoog energieniveau;
Waardevolle tips en tricks die je direct kunt toepassen;
Veel praktijkvoorbeelden en aandacht voor jouw praktijk;
Trainers met veel kennis en praktijkervaring voor een breed perspectief;
Kleine groepen (maximaal 12 deelnemers).

 

Resultaat Masterclass

Na deze masterclass weet jij wat de ISO 19650 norm inhoudt en hoe deze norm succesvol kan zijn voor jouw organisatie. De masterclass biedt jou een vliegende start bij het toepassen van deze internationale norm op jouw project en het implementeren binnen je organisatie.

Voor wie

De masterclass ‘Informatiemanagement van de toekomst’ is geschikt voor iedereen die meer wil weten over gestructureerd digitaal informatiemanagement. Het maakt hierbij niet uit welke rol je speelt in het bouwproces (opdrachtgever, hoofdaannemer, onderaannemer, leverancier of adviseur – architect, constructeur, installateur) en of je al bekend of nog onbekend bent met de ISO 19650 norm.

 

Interesse om direct praktisch aan de slag te gaan met ISO 19650?

Kijk op basedacademy.nl voor meer informatie en schrijf je direct in!