De constructieve meedenkers

Leerbedrijf

Het zijn van een “Leerbedrijf” stopt bij ons niet bij het begeleiden van stagiairs. Het is onze visie om te blijven groeien in kennis, als bedrijf en als individuele medewerkers.

Het bepalen van leerdoelen is aan de medewerkers zelf, waar nodig aangevuld met doelen van het bedrijf. Op die manier kunnen medewerkers hun kennis verbreden of verdiepen in wat zij zelf interessant vinden.

Leerling-leermeester

Om onze interne kennis te verspreiden, maken we gebruik van “leerlingen” en “leermeesters”. Daarbij kan iedereen leermeester zijn op een vlak waar hij goed in is en kan iedereen leerling zijn op een vlak waar hij iets wil leren.

Kennislunch

In onze maandelijkse kennislunch, worden presentaties gegeven door collega’s, stagiairs of leveranciers, onder het genot van een Brabants worstenbroodje. De onderwerpen variĆ«ren van specifieke projecten tot de uitkomsten van een onderzoek of een introductie voor nieuwe software.

Externe opleiding

Als de gewenste kennis niet in onze organisatie aanwezig is, wordt deze extern gezocht in de vorm van cursussen en opleidingen.