Vandaag, 1 maart, sluit de Koningstunnel in Den Haag voor renovatie. Voorafgaand aan deze renovatie heeft Verhoeven en Leenders een bouwkundige én civiele constructie ontworpen voor de uitbreiding van het dienstgebouw van de Koningstunnel.

De tunnel wordt vernieuwd omdat het per 1 mei aan aangescherpte tunnelveiligheidseisen moet voldoen. Hiervoor moeten de installaties (verlichting, ventilatie, vuilwaterpompen etc.) in de tunnel vernieuwd en uitgebreid worden. Om dit te realiseren was er meer ruimte nodig in het dienstgebouw van de tunnel. Hiervoor hebben wij een bouwkundige constructie ontworpen van 12×12 meter voor deze extra installatie.

Tijdens de bouwkundige uitwerking ontstond de vraag om de (nieuwe) installaties in de bestaande tunnel te verbinden met het dienstgebouw. Door onze deskundigheid op het gebied van civiele constructies hebben wij hiervoor ook een ontwerp gerealiseerd. Onze kennis op het gebied van bouwkundige en civiele constructie hebben wij hiervoor gecombineerd. Door deze integrale aanpak hebben we in een zeer kort tijdsbestek het onmogelijke waar kunnen maken voor onze klant.

We bedanken Siemens en Heijmans voor de prettige samenwerking en het vertrouwen tijdens dit project.