Constructief berekenen, modelleren en machinaal verwerken

Het innovatieteam van Verhoeven en Leenders houdt zich bezig met allerlei materiaaluitdagingen; zo ook met dunwandige stalen C-profielen. Het gebruik van staalframe biedt veel mogelijkheden: snellere bouw, lichter bouwen, kostenaantrekkelijk en handig te demonteren. Ook bij het bouwen van een verdieping op een bestaande constructie biedt dit lichte bouwsysteem veel voordelen.

Gedegen berekening als basis voor modelleren en machinaal verwerken

Een constructie met staalframe vraagt aan onze constructeurs een gedegen aanpak om de veiligheid en stabiliteit optimaal te borgen. Met het innovatieteam is een werkwijze ontwikkeld waarmee we staalframe constructies gedegen berekenen, modelleren en vervolgens exporteren in het juiste dataformaat om machines aan te sturen die de juiste profielen vervaardigen. Dit is met succes in de praktijk uitgerold.

In nauwe samenwerking met verschillende opdrachtgevers hebben we al diverse constructies berekend, gemodelleerd en ontwikkeld. Zodat de staalframe fabrikant snel en eenvoudig de profielen in de juiste maat en met de juiste verbindingen vervaardigt.

Op zoek naar een ingenieursbureau met ervaring met staalframe?

Mail naar Corné van Weert