Advies welke wapening de veiligheid echt verhoogt

Goed doordachte constructies leiden tot veilige en efficiënte projecten. De keuze voor het juiste materiaal en techniek is hier een belangrijk onderdeel van. Verhoeven en Leenders heeft 25 jaar ervaring met het berekenen van de meest variërende constructies waar verschillende wapeningsmaterialen en technieken in toegepast worden. Daarnaast onderzoeken we bij Verhoeven en Leenders doorlopend de mogelijkheden en voor- en nadelen van de meest uiteenlopende (nieuwe) wapeningsmaterialen.

Verhoeven en Leenders heeft ruime ervaring in het berekenen en adviseren van constructies met wapeningmaterialen, zoals:
Koolstoflijmwapening

Een specialistische methode om beton constructief te versterken. Bij deze methode wordt de wapening uitwendig verlijmd. Voordeel van koolstoflijmwapening is dat deze gaat samenwerken met bestaande betonconstructie, hierdoor is er geen – of beperkte – extra constructiehoogte nodig. Daarbij is het licht in gewicht en daardoor relatief eenvoudig aan te brengen. Lijmwapening kan bijvoorbeeld worden toegepast bij een toenemende belasting op een betonnen constructie. Denk bijvoorbeeld aan een hogere verkeersbelasting bij bruggen of bij het achteraf maken van sparingen in een betonnen wand of vloer.

Staalvezelwapening

Staalvezelwapening is met name aantrekkelijk als vervanging van traditionele wapening in licht gewapende constructies. Denk hierbij aan begane grondvloeren die op zand of palen gefundeerd zijn. Daarnaast wordt staalvezelwapening ingezet bij constructies waarin traditionele wapening moeilijk aan te brengen is. Denk bijvoorbeeld aan betonconstructies met complexe vormen, of onder water te storten beton.

Kunststofvezelwapening

Kunststofvezelwapening verhoogt de brandwerendheid van betonconstructies en verlaagt het risico op krimpscheuren. Daarnaast kan kunststofvezelwapening traditionele transportwapening vervangen in licht gewapende constructies.

Glasvezelwapening

Glasvezelwapening roest niet, is veel lichter dan staal en heeft een hogere treksterkte. Vooral in corrosieve omgevingen vervangt glasvezelwapening steeds vaker de stalen wapening. Denk hierbij aan wegen- en bruggenbouw, kustgebieden, agrarische toepassingen of toepassing in riolen en rioolgemalen. Ook bij elektromagnetische omgevingen, zoals bij detectiesystemen voor tram en treinen, is glasvezelwapening zeer geschikt.

Onze ruime ervaring en voortdurend onderzoek maakt dat we de beste afweging maken voor de beste toepassing voor uw project. Alle mogelijkheden nemen wij in de constructieberekening mee, zodat de constructie zo efficiënt mogelijk gebouwd wordt en de veiligheid geborgd wordt.

Constructieadvies nodig?

Mail naar Corné van Weert