Continu verbeterproces

Mocht u nog onbekend zijn met BIM dan kunt u onderstaande video bekijken voor meer uitleg.

Bim-levels

Binnen onze organisatie staat kwaliteit hoog in het vaandel. Om de kwaliteit te borgen en continue te verbeteren doorlopen wij de kwaliteitscirkel van Deming (plan – do – check – act). Wij zijn van mening dat deze methode een continue verbeterproces binnen onze organisatie realiseert. Op dit moment zijn wij BIM level 2 aan het implementeren in onze dagelijkse gang van zaken. Daarnaast doen wij onderzoek naar BIM level 3.

Wij maken gebruik van verschillende software pakketten om constructies te berekenen, voorbeelden hiervan zijn Dlubal RFEM, Scia Engineer en AxisVM. Om te moduleren maken wij gebruik van Autodesk Revit Structure en Tekla Structures. De verificatie wordt gedaan door middel van de softwarepakketten Solibri, Navisworks en BIMCollabZoom.

Bij het opzetten en uitwisselen van onze BIM-modellen, maken we zoveel mogelijk gebruik van open standaarden. Aanvullende op deze standaarden hebben we onze werkwijze vastgelegd in onze eigen modelleerrichtlijnen. Omdat we geloven dat het succes van BIM afhankelijk is van open communicatie, kunt u onze modelleerrichtlijnen hieronder inzien:

Deel 1 Het algemene deel m.b.t. het modelleren
Deel 2 Noodzakelijk modelopbouw t.b.v. een correcte IFC conform BIM Basis ILS en opgestelde ILS-en
Deel 2A Advanced export IFC instellingen in Tekla Structures en Revit
Deel 3 Interne verificatie van het IFC model